Om ROP-TV

ROP-TV er ROP-tjenestens videobibliotek sammen med youtube.com/dobbeltdiagnose. Her kan du se aktuelle foredrag og mange andre typer klipp innenfor en rekke kategorier om ruslidelse og/eller psykisk lidelse.

Har du spørsmål om ROP-TV eller trenger tips om videoer innen et konkret tema?

Kontakt Tore Willy Lie på e-post: torewilly.lie@rop.no eller telefon: 41 65 69 49.

Forelesningene og klippene spilles av i flere forskjellige avspillere. Våre videoer legges ut i blant annet videoformatet mediasite, som bør fungere på alle lukkede kliniske systemer i offentlige helsetjenester. Youtube og vimeo-videoer for eksempel, er ofte stengt i slike systemer. Ta kontakt med lokal IKT hvis du opplever problemer med å få spilt av video.

Mediasite

Mediasite gir deg en rekke interaktive muligheter vedrørende avspilling av foredragene.

Symbolene/knappene på avspilleren gir deg disse mulighetene. Mer informasjon får du her eller ved å klikke på spørsmålstegn-symbolet (?) ned til høyre i avspilleren.

mediasite_full

Skal du se forelesningen fra PC eller Mac, får du best avspilling ved å klikke på symbolet  øverst til høyre i avspilleren (en firekant med en pil opp til høyre).
 
Foredraget åpnes da i en ny fane.

(Veiledningsvideo om bruk av Mediasite-avspilleren)

chapters

Klikk på dette symbolet for å få opp en indeksering/kapittelinndeling av forelesningen. Da kan du gå rett inn på den delen av forelesningen du er spesielt interessert i.

Å se forelesningen via Mediasite-avspilleren (på PC eller Mac) krever at du har Microsoft Silverlight installert på din datamaskin. Hvis maskinen din ikke har dette, skal du få beskjed om dette med en link for nedlasting av programvaren.

(Veiledningsvideo om hvordan du installerer Microsoft Silverlight)

Avspilling på mobiltelefon og nettbrett

Mediasite-avspilleren fungerer på nettbrett og smarttelefoner (iOS og Android). For å se videoer i Silverlight-avspiller på iPhone, så må du laste ned en Mediasite app. Dette fordi Iphone sin avspiller er ikke tilrettelagt for å spille av hele mediet.

Youtube

Hvis du ikke har eller får installert Microsoft Silverlight, kan du se en statisk versjon av forelesningen ved å klikke på YouTube-fanen. Denne versjonen kan også avspilles via 3G/4G.

youtube

Velg 720p HD for avspilling i best kvalitet.